Borderline persoonlijkheidsstoornis

Wat is het?

 

Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis zijn vaak angstig, depressief en instabiel. Hun zelfbeeld is laag en ze zijn vaak bang om in de steek gelaten te worden. Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis kunnen impulsief reageren. Soms kan het gebeuren dat ze zichzelf beschadigen uit onmacht en angst. Er is een hoge lijdensdruk. De problemen zijn vaak jarenlang aanwezig. Er zijn ook mensen die niet helemaal aan de normen van de diagnose voldoen. Ze hebben niet alle eigenschappen, maar hebben er wel trekken van.

 

Behandeling

 

De behandeling bestaat meestal uit twee aspecten. In de eerste plaats wordt gewerkt aan stabilisatie van de stemming en toestand. Daarna of gelijktijdig worden andere problemen die aanwezig zijn behandeld. Soms moeten traumatische gebeurtenissen worden verwerkt.


In de behandeling wordt gebruikt gemaakt van de methodieken van cognitieve gedragstherapie en schematherapie, maar ook ander therapievormen zijn mogelijk.


De behandelingen van mensen met een bordeline persoonlijkheidsstoornis duren vaak lang, soms wel een aantal jaren. Toch worden er veel goede resultaten geboekt.


Als er alleen sprake is van enige trekken van een bordeline persoonlijkheidsstoornis, zijn de resultaten van de behandeling bijna altijd goed.

Postadres:

 

Verlengde Kerkweg 11
2985 AZ Ridderkerk

Telefoon:
Fax:
Email:

 

0180 - 42 69 55
0180 - 42 26 58

info@psychbrouwer.nl

© Copyright Psychologenpraktijk Brouwer | Technische realisatie: Drukkerij Verloop