Depressie

Wat is het?

 

In ieders leven gebeuren wel eens nare dingen en iedereen is wel eens somber. Dat hoort bij het leven. Maar somberheid mag niet te ernstig zijn en niet te vaak voorkomen en het mag ook niet te lang duren.
Bij depressie is er een gebrek aan interesse en een gemis aan beleven van plezier in dingen waar men voorheen wel plezier in had. Er kan vermoeidheid zijn en verlies van energie. Of een verminderde concentratie. Er zijn ook gevoelens van zich waardeloos voelen of onterechte schuldgevoelens. Als deze gevoelens aanwezig zijn, is er waarschijnlijk sprake van een depressie.
Een depressie kan eenmalig of meerdere keren voorkomen, maar het kan ook zijn dat u langdurig last heeft van een depressieve stemming. Als de sombere stemming of de depressieve gevoelens te lang duren of heftig zijn, is het raadzaam om hulp te zoeken.

 

Behandeling

 

Depressie is meestal goed te behandelen. We behandelen mensen met een depressie meestal met cognitieve gedragstherapie. Soms maken we ook gebruik van een andere therapievorm.
Iedere depressie heeft een oorzaak en er zijn altijd factoren die meegewerkt hebben in het ontstaan  van de depressie. Er zijn ook factoren die er voor gezorgd hebben dat de depressie niet is overgegaan. Naar deze factoren wordt met de cliënt samen gekeken. Meestal moet degene die depressief is tijdens de behandeling gaan leren om anders naar zichzelf en situaties te kijken en een ander gedachtepatroon ontwikkelen.
In de behandeling wordt rekening gehouden met wat de cliënt aankan en met wat de cliënt zelf wil.

Postadres:

 

Verlengde Kerkweg 11
2985 AZ Ridderkerk

Telefoon:
Fax:
Email:

 

0180 - 42 69 55
0180 - 42 26 58

info@psychbrouwer.nl

© Copyright Psychologenpraktijk Brouwer | Technische realisatie: Drukkerij Verloop