Eetstoornis

Wat is het?

 

Eetstoornissen komen soms voor bij oudere kinderen, maar meestal bij jongeren vanaf 16 jaar. De jongere krijgt angst om te eten en dik te worden en wil daarom niet meer voldoende eten. Of de jongere heeft last van eetbuien en braakt daarna het eten weer uit. We spreken dan van Anorexia Nervosa of van Bulimia Nervosa. Meestal komt een eetstoornis bij meisjes voor. Soms was het meisje van tevoren al onzeker en angstig. Het komt ook voor dat van de onzekerheid voorheen niet veel te merken is geweest door de omgeving. In ieder geval verloopt de identiteitsontwikkeling bij een meisje met een eetstoornis niet goed.

 

Behandeling

 

Wij behandelen meisjes met een eetstoornis, maar een voorwaarde is wel dat het meisje niet in levensgevaar is en ook nog zoveel eten binnen krijgt en houdt dat het lichaam nog enigszins normaal kan functioneren.

 

Eén van de behandelmethodes is dat het meisje een eetschema mee naar huis krijgt, waar ze zich aan moet houden. Mogelijk is ook dat de behandelaar eerst kijkt naar de oorzaak van de eetstoornis. Daarna wordt de onzekerheid of angst behandeld of er wordt aan opbouw van identiteit gewerkt. Soms is het verwerken van een trauma nodig. In bepaalde gevallen moeten verantwoordelijkheden worden aangeleerd en moet het meisje met het volwassen worden leren omgaan. Er kunnen vele achterliggende oorzaken zijn die moeten worden behandeld.

Postadres:

 

Verlengde Kerkweg 11
2985 AZ Ridderkerk

Telefoon:
Fax:
Email:

 

0180 - 42 69 55
0180 - 42 26 58

info@psychbrouwer.nl

© Copyright Psychologenpraktijk Brouwer | Technische realisatie: Drukkerij Verloop