Gedragsproblemen

Wat is het?

 

We behandelen kinderen die gedragsproblemen hebben, zowel thuis als op school of in andere situaties. Er zijn kinderen die van nature wat dwars en opstandig zijn. Er zijn kinderen die om verschillende andere redenen problematisch gedrag kunnen gaan ontwikkelen. Sommige jongeren hebben gedragsproblemen omdat ze niet over hun gevoelens kunnen praten. Hun frustraties komen dan naar buiten in bijvoorbeeld dwars gedrag: liegen, vechten of ander problematisch gedrag.

 

Andere jongeren hebben moeite met de opbouw van hun eigen identiteit. Er kunnen ook problemen ontstaan door een gedragsstoornis in combinatie met een andere stoornis, zoals ADHD.

 

Behandeling

 

De behandelaar zal in de eerste plaats een goede relatie opbouwen met het kind of de jongere. Zonder een goede relatie zal de behandeling niet lukken. Behandelplan en werkwijze worden met de ouders besproken. Toch komt het bij jongeren wel eens voor dat er dingen zijn die niet met de ouders worden besproken omdat de jongere dat niet wil. Omdat het vertrouwen van de jongere in de therapeut van zeer groot belang is in de behandeling mag de jongere van ons vragen om dingen niet te vertellen tegen derden, we doen dat dan ook niet.

 

Er kunnen verschillende vormen van therapie worden toegepast om de gedragsproblemen te verhelpen of te verminderen.

Postadres:

 

Verlengde Kerkweg 11
2985 AZ Ridderkerk

Telefoon:
Fax:
Email:

 

0180 - 42 69 55
0180 - 42 26 58

info@psychbrouwer.nl

© Copyright Psychologenpraktijk Brouwer | Technische realisatie: Drukkerij Verloop