Huwelijksproblemen

Wat is het?

 

Soms gaat het in een huwelijk niet goed en ontstaan er relatieproblemen. Als er relatieproblemen zijn, is het belangrijk dat er niet te lang wordt gewacht met het inschakelen van hulp. In een aantal gevallen ontstaan er relatieproblemen door een gebrek aan communicatie. Huwelijksproblemen kunnen ook worden veroorzaakt door grote verschillen in karakter of door verschillen in visie op het leven. Persoonlijkheidsproblematiek van één van de echtlieden kan tot grote huwelijksproblemen leiden. Ook kan er sprake zijn van een stoornis in het autistisch spectrum, wat leidt tot problemen in het huwelijk.

 

Behandeling

 

Als niet te lang met het vragen om hulp wordt gewacht, zijn communicatieproblemen in een huwelijk goed en succesvol te behandelen. Ook vele andere problemen die in een huwelijk kunnen ontstaan leiden, als ze behandeld worden, in veel gevallen tot verbetering van de relatie.


Als de relatieproblemen wordt veroorzaakt door persoonlijkheidsproblematiek zoals narcisme, of door ontwikkelingsproblematiek zoals autisme, is het in de behandeling veel moeilijker om tot een goede huwelijksrelatie te komen. Soms moet geaccepteerd worden dat één van de partners een probleem heeft wat niet te verhelpen is. Dan wordt geholpen met het acceptatieproces en wordt aangeleerd hoe daar het beste mee kan worden omgegaan.


Het gebeurt wel dat, voordat de relatietherapie begint, er een aantal gesprekken nodig is om één van de partners te motiveren om zelf iets aan de relatie te verbeteren en er iets voor over te hebben. Motivatie betekent bij relatietherapie dat beide echtgenoten de bereidheid hebben om iets van hun eigen belang op te offeren voor het huwelijksbelang. Bij voldoende motivatie van beide partners zijn de resultaten goed en helpen we u graag.

Postadres:

 

Verlengde Kerkweg 11
2985 AZ Ridderkerk

Telefoon:
Fax:
Email:

 

0180 - 42 69 55
0180 - 42 26 58

info@psychbrouwer.nl

© Copyright Psychologenpraktijk Brouwer | Technische realisatie: Drukkerij Verloop