Onderzoek / diagnostiek

Beperkte diagnostiek

Tijdens de intakefase van de behandeling vindt beperkte diagnostiek plaats. Deze diagnostiek is speciaal gericht om informatie te verzamelen voor een effectieve behandeling. Dit betekent dat de uitslagen van dit onderzoek niet geschikt zijn om voor andere doeleinden dan de behandeling te gebruiken.
Klachten die u heeft worden systematisch geïnventariseerd en er wordt naar een aantal persoonlijkheidskenmerken gekeken.

 

Uitgebreid psychologisch onderzoek

Om er achter te komen wat de oorzaak van de problematiek is, kan een uitgebreid psychologisch onderzoek worden afgenomen.

 

Wanneer
Een uitgebreid psychologisch onderzoek zal veelal plaatsvinden als er een vermoeden is van persoonlijkheidsproblematiek of van een specifieke ontwikkelingsstoornis.
Psychologisch onderzoek kan ook nodig zijn in verband met het aanvragen van een indicatie op het gebied van zorg, onderwijs of werk.

 

Diagnostisch onderzoek kan ook plaats vinden op uw eigen verzoek en hoeft niet verbonden te zijn aan een behandeling. Dit betekent dat u bij onze praktijk om uiteenlopende redenen een uitgebreid of een kort psychologisch onderzoek kan laten uitvoeren. Ook het laten afnemen van bijvoorbeeld een intelligentieonderzoek behoort tot de mogelijkheden.

Postadres:

 

Verlengde Kerkweg 11
2985 AZ Ridderkerk

Telefoon:
Fax:
Email:

 

0180 - 42 69 55
0180 - 42 26 58

info@psychbrouwer.nl

© Copyright Psychologenpraktijk Brouwer | Technische realisatie: Drukkerij Verloop