Paniekaanvallen

Wat is het?

 

Een paniekaanval is een korte periode van intense angst waarbij vaak de volgende symptomen optreden: hartkloppingen, trillen, beven, gevoel van ademnood, pijn in de borst, misselijkheid, buikklachten, duizeligheid, gevoel van onwerkelijkheid, angst om gek te worden, angst voor de dood, opvliegers of koude rillingen.


Iemand die een paniekaanval heeft gehad, zal de situatie waarin die paniekaanval heeft plaatsgevonden proberen te vermijden. Op een gegeven moment krijgt men angst om angst te krijgen.

 

Behandeling

 

Er wordt in de behandeling eerst gekeken naar wat de oorzaak is van de paniekaanvallen. Tijdens de behandeling leert de cliënt wat er gebeurt in het lichaam tijdens een paniekaanval. Er wordt geïnventariseerd hoe de paniekaanval verloopt. Gedachten die paniek veroorzaken worden in kaart gebracht en er worden aanwijzingen gegeven hoe u die kunt veranderen. Geleidelijk aan wordt geleerd dat paniekaanvallen ongevaarlijk zijn en komt er meer zelfvertrouwen. Situaties worden niet meer uit de weg gegaan. Er komt veel meer ontspanning en de paniekaanval verdwijnt.

Postadres:

 

Verlengde Kerkweg 11
2985 AZ Ridderkerk

Telefoon:
Fax:
Email:

 

0180 - 42 69 55
0180 - 42 26 58

info@psychbrouwer.nl

© Copyright Psychologenpraktijk Brouwer | Technische realisatie: Drukkerij Verloop