PDD-NOS

Wat is het?

 

PDD-NOS staat voor ‘Pervasive Developmental Disorder Not Otherwise Specified’. PDD-NOS hoort bij Autisme maar is het ook weer niet helemaal. Meestal is er een beperking in het sociale gedrag van het kind. Het kind of de jongere begrijpt het gedrag van de ander niet goed en gedraagt zich wat anders dan andere kinderen. Kinderen en jongeren met PDD-NOS willen graag net zo zijn als andere kinderen en jongeren, maar dat lukt ze in veel gevallen niet. Het lukt ze niet door hun eigen gedrag. Ze kunnen druk zijn en woede-uitbarstingen hebben omdat ze niet begrijpen wat de ander bedoelt. Ze kunnen hun gedachten onvoldoende ordenen en coördineren. Kinderen met PDD-NOS kunnen ook stil en teruggetrokken zijn.

 

Behandeling

 

De behandeling begint bijna altijd met voorlichting. Deze voorlichting is gebaseerd op de specifieke problemen van het kind of de jongere  Er is een grote variatie van problematiek bij PDD-NOS en een van de belangrijkste dingen is dat er heel specifiek gekeken wordt naar de problemen van het betreffende kind. Er wordt ook heel specifiek gekeken naar de dingen die het kind wel kan en waar het juist goed in is. Het kind of de jongere krijgt gesprekken en opdrachten om sociale vaardigheden aan te leren. Het kind of jongere moet leren zich op een bepaalde manier te gedragen ook al snapt hij of zij niet helemaal waarom dat is. Ouders krijgen voorlichting in de communicatie die nodig is om het kind of de jongere dingen aan te leren. De communicatie met een kind of jongere met PDD-NOS is anders dan met mensen die dit niet hebben.

 

De behandeling van kinderen en jongeren met PDD-NOS leidt niet tot genezing van de PDD-NOS, maar meestal wel tot duidelijke verbetering.

Postadres:

 

Verlengde Kerkweg 11
2985 AZ Ridderkerk

Telefoon:
Fax:
Email:

 

0180 - 42 69 55
0180 - 42 26 58

info@psychbrouwer.nl

© Copyright Psychologenpraktijk Brouwer | Technische realisatie: Drukkerij Verloop