Trauma

Wat is het?

 

Mensen kunnen veel meemaken in het leven. Niet altijd worden de dingen die meegemaakt worden goed verwerkt. Sommige ernstige gebeurtenissen blijven in het hoofd hangen en gaan malen in gedachten. Ook kan het zijn dat iemand steeds bepaalde beelden van het gebeurde voor ogen blijft zien. Dan is de traumatische gebeurtenis niet goed verwerkt. Van onverwerkt trauma kunnen mensen prikkelbaar en depressief worden.

 

Behandeling

 

Bij een onverwerkt trauma is het belangrijk dat degene die het trauma heeft meegemaakt op een goede manier over het trauma leert praten. Het gaat om de gebeurtenis van het trauma, maar ook om de gevoelens die hierbij een rol spelen. De traumatische gebeurtenis moet een goede plaats krijgen in het gevoelsleven. Het trauma moet worden verwerkt. Na het verwerken van het trauma moet weer verder kunnen worden geleefd en moet zo nodig worden aangeleerd om weer toekomstgericht te denken.


De therapie van traumaverwerking bij een enkelvoudig trauma duurt gemiddeld 8 tot 10 gesprekken. De verwerking van een meervoudig trauma of als er veel bijkomstige problematiek geweest is of nog aanwezig is, duurt langer.

 

Er is de mogelijkheid om EMDR therapie te volgen in de vestiging Ridderkerk.

Postadres:

 

Verlengde Kerkweg 11
2985 AZ Ridderkerk

Telefoon:
Fax:
Email:

 

0180 - 42 69 55
0180 - 42 26 58

info@psychbrouwer.nl

© Copyright Psychologenpraktijk Brouwer | Technische realisatie: Drukkerij Verloop