Werkgerelateerde problemen

Wat is het?

 

Er kunnen problemen zijn die erg afhankelijk zijn van, of te maken hebben met het werk wat iemand doet. Het kan zijn dat iemand werk doet wat niet geschikt voor hem/haar is of dat iemand zich in het werk niet prettig voelt. Werken doen we een groot gedeelte van de dag en het is belangrijk dat we iets van arbeidsplezier in het werk beleven. Soms zijn er veel spanningen op het werk. Ook kunnen de spanningen zo groot zijn dat een burn-out het gevolg is.

 

Behandeling

 

Wij helpen mensen die problemen ervaren op hun werk. Bijvoorbeeld wanneer u niet goed kunt omgaan met de hoeveelheid werk wat van u verwacht wordt of wanneer u niet goed uw grenzen kunt aangeven.


Als iemand is uitgevallen op het werk, bijvoorbeeld ten gevolge van een burn-out, behandelen we de klachten die zijn ontstaan. Er wordt gekeken naar de oorzaak van de burn-out en er wordt een plan opgezet om van die klachten af te komen. Als re-integratie mogelijk is kunnen we dat proces begeleiden, meestal samen met een arbeidsdeskundige of bedrijfsarts.

 

Gesprekken met andere betrokkenen, zoals werkgever of collega's, kunnen bijdragen aan de verlichting van de problematiek.


We kijken ook samen met de cliënt naar de geschiktheid van het werk. We adviseren als dat nodig is over andere beroepen en andere arbeidsmogelijkheden. Een psychologische test kan daarbij ondersteuning geven. Zo nodig geven we een sociale vaardigheidstraining om op de werkplek beter met collega’s te kunnen omgaan.

Postadres:

 

Verlengde Kerkweg 11
2985 AZ Ridderkerk

Telefoon:
Fax:
Email:

 

0180 - 42 69 55
0180 - 42 26 58

info@psychbrouwer.nl

© Copyright Psychologenpraktijk Brouwer | Technische realisatie: Drukkerij Verloop